Medic Acupunctura Arad

Acupunctura Arad

Medic Acupunctura Arad reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medic Acupunctura Arad: Acupunctura Arad.

• Corpul uman are 12 meridiane energetice principale, câte un meridian pentru fiecare organ (plămân, inimă, rinichi, splină-pancreas, ficat) pentru fiecare viscer (intestin subţire, intestin gros, stomac, vezica biliara şi vezica urinară) şi alte două meridiane care răspund de anumite funcţii ale organismului (circulaţia sângelui, activitatea psihică, funcţiile metabolice, termoreglarea etc.) şi o multitudine de meridiane secundare. 
• În primul rând, acupunctura presupune o introducere sigură şi nepericuloasă pentru sănătate a unor ace sterile, metalice, foarte fine în pielea şi ţesuturile corpului prin puncte sau zone care se numesc puncte de acupunctură. 
• Medicina tradiţională chineză mentionează existenţa a 365 de puncte 
• Cele mai uzuale ace folosite în acupunctură sunt din oţel inoxidabil şi argint. Diametrul unui ac este în jur de 0,25 mm, iar vârful acestuia este sferic pentru a nu leza ţesuturile. 
• Când apare un dezechilibru aceste puncte sunt dezactivate, întrerupând circulaţia energiei în corp şi afectând organul corespunzător merdianului pe care este situat. Fiecărei afecţiuni îi corespunde blocarea energetică a anumitor puncte. 
• În timpul inteparii punctul începe să transmită un flux de informaţii bidirecţional: energetic către organul afectat şi pe circuitul sistemului nervos către creier, care „comandă” organului afectat să înceapă procesul de vindecare. 
• Există alternative la acupunctură pentru pacienţii care nu se simţ confortabil cu acele. Ca alternative mai puţin invazive, punctele de acupunctură mai pot fi stimulate şi cu căldură, laser, magnet, curent electric de intensitate slabă (electropunctură), presiune mecanică (presopunctură). Se mai folosesc terapii ca: acupunctura magnetică, moxibustie (folosirea unor ţigări groase făcute din plante cu care se încălzesc anumite puncte de acupunctură), punerea de ventuze, masaj Shiatsu sau Masaj suedez. Aceste terapii stimulează meridianele de acupunctură fără a înţepa pielea, dar totuşi acupunctura este o terapie mai eficientă. 
• Dacă te hotărăşti să apelezi la un acupuncturist, e bine să ştii că durata unei şedinţe este, în general, de o jumătate de oră. Numărul de şedinţe se stabileşte în funcţie de gravitatea afecţiunii şi de modul în care reacţionează organismul.

Galerie foto